Nedgang truer de nordiske økonomier

Inflationen og renteniveauet er fortsat højt, og pengepolitikken kan endda fortsætte med at blive strammet, men de nordiske lande har generelt vist stor modstandsdygtighed. Vi har spurgt økonomiske...

Læs mere

Jeanett vil være gældfri og deler sin rejse på Instagram

På knapt fire år har Jeanett Hindberg formået at nedbringe sin gæld med mere end 340.000 kr. Spørger man hende selv, så er der to vigtige ting, som har hjulpet hende.

Læs mere

Effektiv kommunikation er livsnerven i enhver succesfuld virksomhed

For at kunne skabe en kundecentreret måde at kommunikere på, kræver det aktiv lytning, personlige interaktioner og gennemsigtighed. Med henblik på at videreudvikle sin kommunikation i nutidens...

Læs mere

Fokus på ESG er ikke blot en 'god idé' - det giver en konkurrencefordel

Med stigende krav til bæredygtighed står det klart, at det kan give en konkurrencemæssig fordel for virksomheder at have øget fokus på samfundsmæssige mål og værdier - også i inkassobranchen.

Læs mere

Kunstig intelligens forbedrer serviceoplevelsen og effektiviteten

Selvom den store udvikling inden for kunstig intelligens på det seneste har skabt meget opmærksomhed, var inkassobranchen allerede tidligt ude med at anvende AI. Det optimerer forretningsdriften og...

Læs mere

Vi skal turde tale åbent om gæld

At have gæld kan have stor indflydelse på et menneskes mentale helbred og velbefindende. At tale mere åbent om gæld kan være med til at fjerne stigmatiseringen omkring problemet.

Læs mere

Dine kunders brug af smartphones kan styrke dit cash flow

Digitaliseringen og brugen af smartphones gør mange ting lettere i hverdagen, heriblandt også afbetaling af gæld. Dette giver en bedre oplevelse for forbrugeren og styrker samtidig jeres cash flow

Læs mere

4 myter om unge og økonomi

Flere unge i Norden ville have gavn af mere økonomisk uddannelse, og alle ville have gavn af en mere åben snak om penge, siger Anu Raijas, rådgiver i finansiel forståelse hos Bank of Finland Bank.

Læs mere

Automatiseret værktøj hjælper med at bekæmpe hvidvask

Loven om bekæmpelse af hvidvask pålægger virksomheder en række forpligtelser i at forebygge hvidvask af penge og finansiering af terrorisme.

Læs mere

Er tiden med lav og stabil inflation forbi i Norden?

For første gang siden indførelsen af euroen er inflationen i de nordiske lande meget højere end i USA, siger Tomas Hildebrandt, Senior Portfolio Manager i Evli.

Læs mere

Gældsinddrivelse er essentielt for et sundt kreditmarked

Ifølge Carsten Tanggaard, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, er gældsinddrivelse en vigtig faktor, når det kommer til at opretholde et sundt kreditmarked og dermed væksten i hele norden -...

Læs mere

Focus - et nyt onlinemagasin om økonomiens tendenser

Det nye onlinemagasin Focus giver en alsidig og indgående dækning af førende eksperters synspunkter inden for inkasso og finans, samt inden for aktuelle tendenser, der påvirker økonomien.

Læs mere

Dårlige økonomiske færdigheder udgør en risiko for unges fremtid

Unge mennesker, som tager de første skridt mod voksenlivet, bør få tilpasset deres økonomiske viden til det nuværende kreditsamfund, mener Salla Hakala, Product Director hos Lowell, Finland.

Læs mere

Digitalisering gør nordiske virksomheder mere produktive

Niveauet af digitalisering og digital know-how indikerer en virksomheds produktivitet. Imens de andre nordiske lande er forbilleder på området, sakker Finland bagud.

Læs mere

5 tips til at håndtere økonomiske udsving

De nuværende udsving på det økonomiske marked er hidtil uset, og forudsigelser om økonomien er blevet nærmest umulige. Men ifølge en økonom er virksomhederne vant til at navigere i usikkerheder.

Læs mere

Det ansvarlige og langsigtede samarbejde handler om partnerskab

Hvordan bør man se på ’ansvar’, når man skal vælge en partner? En ekspert påpeger at, at partnerskaber ikke bør baseres på et enkelt kriterie, men på potentialet for et langvarigt samarbejde.

Læs mere

Dette bør vi lære vores børn om økonomi

Undervisning i økonomi i skolen er ikke nok, der skal også tales om økonomi og økonomiske færdigheder i hjemmet” siger en ekspert i ungdomsøkonomi. Vi har sammensat en liste af ting, du bør lære dit...

Læs mere

Generationsskifte & ledelsesstil - Et interview med professor Alf Rehn

Yngre generationer forandrer arbejdslivet, og den gamle ledelsesstil er blevet forældet. Det er i det mindste, hvad vi tror. Professor Alf Rehns budskab til erhvervsledere er enkelt: Tag det roligt.

Læs mere

Artikler efter emne